mandag den 12. maj 2014

Vores overvejelser, overraskelser og udfordringer

Da vi snart er færdige med vores Stop motion projekt samt er blevet færdige med vores lommefilm og lyd-fortælling som vi skal fremlægge på tirsdag - torsdag for at kunne bestå MKD faget på 1 semester vil jeg herinde skrive lidt om vores overvejelser om forløbet og hvilke udfordringer og overraskelser vi støtte på under forløbet derudover vil jeg komme lidt ind på vores didaktiske overvejelser og hvilke læringsmål der kunne opsættes for den tænkt målgruppe i arbejdet med Stop motion, lydfortælling samt lommefilm.


Udfordringer - overraskelser og overvejelser vi har gjort os igennem processen. 


Vi startede med at sætte os ned og diskuterer hvilket emne vi skulle arbejde med. Vi endte med at fokuserer på emnet vold i familien. Vi ville gerne arbejde med, at det var moren som var den ”voldelige”, fordi det er det man høre mindst om. Vores målgruppe er skolebørn, dvs ca. 4 klasse og op efter. I filmen viser vi hvordan det påvirker en piges liv at leve i en familie med vold og hvordan det påvirker hende i skolen og i interaktion og samvær med andre børn i skolen, Derudover ønskede vi at skabe fokus på hvor vigtigt det er som voksne/fagfolk at gribe ind der hvor man kan og ikke vende kinden til problemet da det kan have enormt store konsekvenser for barnet frem ad rettet. 
Det var meningen at der i slutningen af filmen skulle være en scene hvor lærerinden går op til inspektøren for sætte et møde igang med forældrene for at sætte fokus på problemet, men vi ramte ind i nogle tekniske problemer da vi først og fremmest ikke havde taget nok billeder så det kunne passe ind i replikkerne som var for lange og vi vurderet at det ikke ville give nogen mening at korte ned i replikkerne for så ville scenen miste sit budskab så vi besluttet at slette helt scenen da vi ikke kunne nå at lave scenen om desværre.    

Under processen stødte vi på en del udfordringer: 
I vores lyd fortælling hvor vi havde brugt temaet og replikker fra vores stop motion havde vi en del udfordringer da vi skulle optage lyden, da det var et helt nyt lyd program vi aldrig havde prøvet før og da vi var under tidspres, da vi ikke havde ret langt tid til opgaven endte vi at vælge at bruge garageband i stedet da jeg syntes at jeg hurtigere kunne sætte mig ind i programmet og at det var mere simpelt. Derudover da vi skulle vise lyd fortællingen kunne vi hører at lyden ikke var tydelig nok og det var grundet at vi havde optaget lyden fra computerens mikrofon, så der erfaret vi at det var bedre at bruge en håndholdt mikrofon. Da vi skulle lave vores stop motion var der også en del udfordringer først da vi skulle tage billederne til filmen rendte vi end i nogle problemer med kameraet og den batteri så vi mistet en del tid da det skulle oplades hele tiden. Og grundet tidspresset og kameraets batteri nået vi ikke at få taget alle de halvnær og nær billeder som vi ville have og det bid os så da vi skulle til at klippe filmen da jeg var nødsaget til at sidde og bruge enormt meget tid på at redigere billederne så vi kunne få noget at klippe i og derfor tog det også meget meget længere tid at blive færdig

Vi blev ret overrasket over hvor langtid det enligt tager at lave en stop motion film og vi blev også rimelig enige om at vi nok havde satset lidt for højt og havde for høje forventninger. Men vi holdte ud og blev færdigt med den og er endt ud med et tilfredsstillende resultatet. Men vi erfaret at vi nok næste gang skal satse lidt lavere, men vi blev så opslugt af temaet og ideen med at lave det med belle ville lego.  


Vores Didaktiske overvejelser og hvilke læringsmål kunne der opsættes for den tænkte målgruppe for det givne produktion Stop motion

Personlige og sociale kompetencer 
     Under denne aktivitet med et par børn, får man styrket sin sociale og personlig kompetencer ved at man deles om opgaverne og skiftes om de forskellige ting man skal lave under forløbet (tage billeder, klippe, tegne hvis det er det man vil bruge som materiale). Udtrykke sine følelser og meninger og giver plads til andre. Løse problemer der skulle opstå under aktiviteten med hinanden, kunne evt. være: hvis nogle børn har forskellige fantasier omkring hvad aktiviteten skal være. 
fg  
      Sproglige kompetencer 
S   Ved at få de sproglige kompetencer med, kunne man først læse et eventyr, nogle historier, eller de kan fortælle noget de har oplevet, også vælge/komme til enighed ud fra de forslag, og lave stop motion film ud fra den de vælger, så de viser at de har forstået hvad de har hørt og kan genfortælle det via filmen. Hvis der opstår problemer eller uenighed, skal de udtrykke deres følelser, ved at man kommunikere pænt til hinanden, så de kan få det løst på en god måde. Selve fortællingen kunne der evt. være sjovt med, så de får noget sproglig humor (Vitser, sjove ord mm.)
-       Krop og bevægelse:
     I denne aktivitet, bruger man ikke så meget bevægelser og kroppen. Men under forløbet bruger man sin fin motorik. Fin motorikken kommer i spil når de tegner, tager billeder, klipper figurer/mennesker, træer mm. Grov motorikken kan komme i spil hvis du bruger dig selv i aktiviteten, hvis du fx skal lave et teaterstykke, hvor du bruger og laver store ting.
-       Naturen og naturfænomener: 
     
Hvis de vælger handlingen ud fra egne oplevelser, kan deres forståelse inden for deres miljø vise sig i filmen, hvis den foregår på en legeplads, butikker og parker de har kendskab til. Ved at få styrket eller få kendskab til fx årstider, kan pædagogen/læreren komme med et forslag om historien kunne forgår om sommeren, vinter, efterår eller forår.
-       Kulturelle udtryksformer og værdier: 
     
Hvis man vælger at arbejde ud fra et eventyr, udviser de kendskab til de kulturelle udtryksformer ved at man arbejde med reallyd, når der skal synges i eventyret at det er dem der ligger stemmer til. Ligesom i sproglige kompetencer får man styrket evnen til at kunne genfortælle historien: start, midten og slut. Det får du også styrket via din kulturelle udtryksformer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar