lørdag den 10. maj 2014

Lydfortælling


Lydfortælling fra undervisningen 

Som en del af vores linjefags projekter skulle vi hører, arbejde og fremstille en lydfortælling og temaet var op til os selv. Inden undervisningen derhjemme skulle vi hører en lydfortælling der hed " Siddende unge mennesker" for at få en ide om hvor man kunne lave en lydfortælling 

Her er linket til videoen hvis man har lyst til at hører den: 

Da vi skulle vælge hvad vores lyd-fortælling skulle handle om valgte vi at tage udgangspunkt i vores større projekt stop motion der handler om vold i familien og på den måde lave en lyd-fortælling uden billeder. Vi valgte at gøre sådan fordi vi tænkte at det kunne være sjovt at hører hvordan vores historie til stop motion ville lyde hvis den stod alene som lyd-fortælling i stedet og om man ville opfatte historien anderledes når man ikke visuelt havde nogle billeder der kunne underbygge lydsiden.

Da vi skulle optage speaken til vores lyd-fortælling stødte vi ind i en masse tekniske problemer med Audacity så vi måtte tage optagelserne om flere gange. Derfor valgte vi at gøre optagelsen færdige i audacity og derefter redigere lyd-fortællingen i garageband, da jeg personligt syntes det er nemmer at arbejde med og hurtigere at lærer.

Da vi skulle fremvise vores fortælling snakket vi lidt frem og tilbage om hvordan lyd siden virket, både læren, eleverne og os selv kunne godt hører at det skabte rigtig stor forvirring at der var så mange stemmer og at man ikke kunne hører forskel på hvem der snakket hvornår.

Vi fik erfaret at først og fremmest når vi skulle indtale lyden fungeret det ikke at bruge computerens mikrofon, men at det var meget bedre at bruge en håndholdt mikrofon så lyden blev højere og i bedre kvalitet. Derudover fandt vi ud af at der skulle ændres lidt i replikkerne så at der var mere skænderi imellem moderen og faderen og at det var vigtigt at det blev en mandestemme ved faderen så man kunne hører forskel på at det var en kvinde og mand der snakket.

Den gode feedback vi fik tilbage var at det fungeret godt med der hvor datteren løber ned af trappen når hun er ked af det samt børnelydene så man kunne hører at nu var man på en legeplads. Temaet var godt og spændene og de var glade for at hører at vi udvidet historien og lavet stop motion på den med billeder.


Her kan i hører vores færdige lyd fortælling

Lige pt har jeg nogle tekniske problemer med at få lydfortællingen op da den ikke modtager det format den er gemt i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar