onsdag den 7. maj 2014

Redigeringsprogrammer

Hvis man i sit pædagogiske arbejde skal arbejde med film og lyd redigering vil jeg her komme med nogle foreslag til nogle redigeringsprogrammer som man kan bruge som alle sammen er gratis at downloade fra nettet.
De er forholdvis nemme at gå til hvis man sidder og prøver at leger med programmerne og prøver sig frem og oftes kan man inde på youtube finde videoer der forklare hvordan man bruger programmerne.

Garageband 


Garageband er et musik- lyd program som kun fåes til apple. Det er et program som man både kan fåes som app til Iphone og ipads samt program til Apple computer.
Garagemand er gratis både som app og hvis man køber en apple computer, følger det oftes med installeret på forhånd.
Hvis man skal arbejde med lyd sammen med børn og unge er garageband et nemt og tilgængeligt program som man meget hurtigt kan lærer og som indeholder rigtigt mange funktioner til arbejde med lyd og musik.

Indspilling af lyd og speak: 
Hvis man i sit pædagogiske arbejde skal arbejde med lyd fortællinger, film og andre ting der indeholder lyd og musik, kan man med garageband selv indspille den lyd/speak man skal bruge enten med den indbygget mikrofon i computeren eller håndholdt mikrofon man sætter til computeren, den sidste løsning vil jeg klart foretrække da lydniveauet og kvaliteten klart bliver bedre.

Redigering af lyd: 
Når man har indspillet sin lyd har man mulighed for at redigere det i Garageband.
Det er desværre kun lyd man kan redigere så man kan derfor ikke indsætte billeder og på den måde sammensætte lyd og billeder til en film, det er andre redigeringsprogrammer man skal bruge til dette. Men man kan sagtens indspille lyden i dette program og lave det om til en mp3 fil så man kan importere lyden til andre redigeringsprogrammer.

Lydeffeckter/ instrumenter
I garageband kan man finde en masse lydeffeckter som man kan bruge når man redigere sin lydfortælling. Og hvis man er rigtig kreativ er der også mulighed for selv at skabe sin egen musik med de forskellige instrumenter garagemand tilbyder.


Windows Movie Maker 


Er et lyd og redigeringsprogram som kun kan bruges til windows. Med dette program kan man derfor selv skabe og redigere sin egen film med lyd og billeder. Programmet indeholder en masse effekter hvor man bl.a. kan lave filmen om til sort - hvid og meget mere.

Imovie 


Er det samme program som windows movie maker, men er bare kun lavet til Apple. Redigerings programmet indeholder derfor det samme som windows version, men styresystemet er selvfølgelig anderledes da det en apple version.


Audacity 


Audacity er ligesom garageband et lyd redigeringsprogram hvor man også kan redigerer og indspillle lyd og speak man kan dog ikke instrumenter og effekter på samme måde som Garageband




Ingen kommentarer:

Send en kommentar