onsdag den 7. maj 2014

Lommefilm som er pædagogisk redskab

Hvad er Lommefilm? - Hvad kan man bruge det til i det pædagogiske arbejde?



Lommefilm er kort fortalt en film er der blevet filmet med ens mobiltelefon. 

Mobiltelefoner, ipones og tablets med kamera funktion er blevet en større og større del af børn og unges hverdag og er derfor nemme og tilgængelige da stort set de fleste unge og til dels børn ejer sådan en så hvorfor ikke bruge telefonen som en legende element for læring? 

Film optaget af elever er en sjov og legende både at skabe læring samt åbne op for en række temaer, problemstillinger samt en række fag såsom, dansk, matematik, historie, tværfaglige projekter eller sprogfag som engelsk og tysk i skolen. 

Oftes hvis man arbejder med et filmprojektet er det en proces over længere tid, men med en lommefilm kan man typisk lave en film på et par timer med 2 - 4 elever i hver gruppe og med bedre og hurtigere telefoner med god kvalitet af kamera samt hurtige og smarte redigeringsprogrammer der kan mange ting kan man meget hurtigt lave en flot lommefilm af god kvalitet hvis man bruger noget tid på forearbejdet af ide udvikling og storyboard inden man går ud og filmer.

Hvis man ønsker mere inspiration til hvordan ellers kan arbejde med lommefilm i undervisningen så kan man gå ind på denne hjemmeside som er rettet til skoler som ønsker at arbejde med lommefilm og der er en masse videoer af lommefilm produktioner som er lavet at skolebørn, hvis man skal have noget ideer til emner. 



I vores undervisning på seminariet skulle vi arbejde og eksperimenter med at lave lommefilm udfra et emne vores underviser havde fundet på som var om "rygereglerne på skolen" da der er mange på skolen der ikke lige kan finde ud af af overholde hvor de må ryge og ikke ryge. 
Og der måtte derfor selv vælge i gruppen på imellem 3-5 personer om vi ville lave det til en skræmme kampagne eller en oplysningsfilm 

Først sad vi og ide udviklet og fik lavet storybord så vi vidste hvordan vi skulle filme. Filmen er selvfølgelig lavet med en af vores iphones og redigeringen er gjort i Windows Movie Maker. Filmen er lavet på ca 3 timer med ideudvikling, storybord, filmning samt redigering 

Her kan i se vores lommefilm som filmet med en iphone 






    






Ingen kommentarer:

Send en kommentar