mandag den 28. april 2014

Linjefags projekt - Vold i familien

Så er linjefagsugerne skudt i gang og i en periode på 1 måned ca skal vi arbejde med et projekt der skal fremlægges til sidst i vores linjefag, som jo er Medie.

Vi skal alle på holdet arbejde med en filmteknik som hedder Stop motion animations Film.

I min gruppe har vi valgt i vores stop motion film at tage udgangspunkt i et tema som vold i familien. Det er et emne der foregår hyppigere og hyppiggere i mange hjem og som mange børn og unge er ofre/vidner til. Samt er det desværre et emne som man oftes har svært ved at berører og snakke om og der er mange fagfolk som pædagoger og lærer samt privatpersoner som har svært ved, hvordan de skal gribe situation and når de har mistanke om vold i familien, da man tit er bange for at overskride privathedens fred i familien.
Derfor har vi valgt at sætte fokus på dette alvorlige emne samt råbe op om at man SKAL gribe ind som fagfolk og gerne privatpersoner specielt hvis man har mistanke om vold.
Oftes når man snakker om vold i familien hører man kun om at det er mændene der er voldelige samt at det oftes er mennersker fra underklassen/ misbruger som ikke har nogen profession der yder vold. Men faktisk viser flere og flere undersøgelser at der er stigende antal i kvinder i hjemmet der yder fysisk og psykisk vold samt at der flere og flere fagfolk der har en profession der har med mennsker afgøre som også er voldsudøver overfor deres mænd og børn.
Derfor har vi i vores film også valgt at sætte fokus på kvinder og fagfolk med en Human profession som yder psykisk og fysisk vold i hjemmet.
Vores stop motion foregår i et Belle Ville Lego univers med små dukker som karakterer, og det har vi valgt fordi at hvis man skulle kunne arbejde med denne metode samt sætte fokus på et alvorligt emne med skolebørn, er vores argument er det gerne skulle være et underholdende proces for børnene at og med lego har man mulighed for at være enormt kreativ og det er nemt at arbejde og tilgængeligt at arbejde med i børnehøjde.

I sidste uge sad vi og udviklet vores manuskript som skal handle om en pige der går i 4 klasse ca. som bor sammen med en far der er arbejdssløs og en mor der arbejder med Kriminelle unge. I familien er det moderen som er den voldelig og som yder psykisk og fysisk vold på faderen og datteren. Der hjemme er moderen aggressiv overfor de andre og datteren har svært ved at følge med i skolen og få lavet sine lektier da der ikke er nogen interesse for at hjælpe hende. Nede i skolen begynder datteren også at ændre adfærd og overfor de andre udtrykker hun at hun ikke tør at få legekamerater med hjem pga moderen og der begynder en lærerinde i skolen og blive bekymret og tager hånd om hendes mistanke om at der kunne ske vold i familien derhjemme. Når vi har lavet filmen færdig vil den bliver poset herinde.
Idag har vi siddet og lavet rekvissiterne til filmen så her nogle billeder fra dagens aktivitet hjemme hos mig.
Det var super sjovt at få lov til at være børn igen ved at sidde og bygge lego.

 Huset 


Legepladsen på skolen




Ingen kommentarer:

Send en kommentar