onsdag den 16. april 2014

Aurasma


Aurasma er en af de nyere teknologier, hvor man kan kombinerer fysiske data med virtuelle data og på den måde tilføje den fysiske verden et ekstra lag af informationer. Man kan igennem objekter, lokations eller billeder trigge virtuelt indhold frem med fx andre billeder, links til websider, animation, 3D - modeller og videoer.  

Aurasma er en app man kan downloade gratis på app store.

Aurasma er en genial platform som kan bruges til rigtig mange ting og til mange forskellige formål. 
 
Man kan fx bruge platformen til: 

  • Forklaringer på opgaver, eksperimenter, forsøg i skolen/ SFO´en samt bl.a. en dybere mening på et projekt i institution eller elevproduktioner til forældrene eller lign.
  • Forklaringer/informationer/ instruktioner ud fra et ophængt billede på væggen i b.la. institutionen, på biblioteket, faglokaler, i skolen, SFO osv..  
  • Fremvisning af stopmotion film, eventyr, musikvideos, Quizzer
og meget meget mere........... det kun fantasien der sætter grænser for anvendelse af Aurasma. 

Men hvordan bruger man platformen Aurasman? 

Aurasma er et fantastisk platform og da jeg ikke er sikker på at jeg punkt og prikke kan forklarer hvordan den fungere så det er forståeligt, har jeg i stedet fundet et dansk videoklip på youtube, hvor en mand forklarer det super godt og let forståelig for hvordan Aurasma fungere. 

Så jeg vil helt klart anbefale at se på denne video, hvis man tænker at det er noget man vil bruge i sit daglige arbejde eller undervisning. Gå ind på denne side for at se videoen; Guide til Aurasma - YouTube 

Det skal siges at i videon går han direkte til anvendelse af appen. Han undlader at fortælle at før man overhovedet kan komme igang, skal man først oprette sig som bruger på Aurasma med en mail adresse og en adgangskode. 

OBS: Dog hvis man er en klasse der alle sammen skal kunne se hinandens produktioner, vil den bedste løsning være at man kun opretter én bruger som alle i klassen kan logge sig ind på og gemme deres produktioner. For så kommer man uden om den besværlige løsning, at man hver især skal logge sig ind på sin egen bruger og søge på hinandens produktioner og derefter at sige man ønsker at følge personen før man kan se vedkommendes produktioner, en lille erfaring vi i min klasse gjorde os efterfølgende..  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar