torsdag den 6. marts 2014

Vores foto overvejelser

Til MKD fik vi en gruppearbejds opgave, som gik ud på at vi fik 7 emner som vi så skulle forsøge at tage nogle billeder ud fra, 1 billede til hvert emne. Men først skulle vi i gruppen sammen gøre os nogle overvejelser til hvert emne om hvad vi ønsket at få ud af hvert billede. Derefter skulle vi ud og tage disse billeder og bagefter skulle vi reflektere over om vi fik det ud af det vi havde forventet og dele vores overvejelser og reflektionere her på vores blog.
Så nu vil jeg vise nogle af de billeder vi tog og forklarer vores overvejelser og reflektioner bag hvert billede.

Dette billede fik overskriften Lystpunktet

Vi har valgt at tage dette billede til emnet lystpunkt, da billedet illustrerer den nye skole Campus, der er ved at blive bygget ude på det gamle Carlsberg og som vi skal ud og gå på i 2016. Samtidigt skulle det indikerer, at vi glæder os så meget til at se det, at vi allerede har forsøgt at tage det i brug, da det ligner vi allerede er på skolen på billedet.

Overvejelser inden vi tog billedet:
Som jeg skrev længere oppe ville vi skabe en illusion af, at vi befandt os på det endnu ikke færdigbygget campus på carlsberg. Dette gjorde vi ved hjælp af er stort computergeneret billedet/lærred der hænger på gangen på vores nuværende skole, som vi forsøgte at bruge som Kulisse/ Baggrund.

Refleksion/overvejelser efter vi havde taget billedet:

Vi blev meget hurtig enige i gruppen om at billedet blev bedre end forventet ved den lidt kaotiske placering af Camilla og jeg, som faktisk får billedet til at fremstå rimelig troværdigt, da det ligner en situation der foregår på på den nye skole med flere personer uden for billedet som camilla står og snakker med og jeg står og kigger på camilla og lytter.


                                                                      UCC Campus

Dette billedet fik overskriften Forår

Overvejelser inden:
Inden vi skulle ud og tage et billedet af forår, fik vi en dialog om hvad der indikeret forår, og selvfølgelig blev vi enige om, at vi skulle da tage et billedet af nogle grene hvor blomsterne begyndte at spire for at indikere, at foråret er på vej.

Overvejelser efter:
Det skal siges at der gik lidt tid før vi fandt et billedet der var godt nok til at illustrer det vi ønsket.
Men da vi så, så det billedet vi fik taget blev vi enormt positive, det var et perfekt billedet der illustreret forårs ankomst og æstetikken i billedet taler vidst for sig selv, man kan vidst ikke blive andet end glad når man kigger på sådan et billedet. Derudover hvis man skulle analysere motiv, Farvevalg, uskarphed i dette billedet er det tydeligt at billedet er taget som et nærbillede, hvor farverne på billedet fortæller hvilken årstid vi befinder os i og derudover fik vi den skarphed og uskarphed som vi ønsket.

                                                                           Forår

Det sidste billede jeg vil vise er et billedet vi kalder for ( Om lidt er der kaffe )

Overvejelser inden:
Vi diskuret lidt frem og tilbage om hvad der bedst illustreret, Om lidt er der kaffe. Men så kom vi jo i tanke om kantinen og vores store smarte kaffemaskine og tænkte der måtte vi da få et godt billede der illustreret, at om lidt er der kaffe. Så vi blev enige om at Camilla skulle gå ned i kantinen og tage en kop og trykke på knappen og imens ville vi tage et billedet der viste ventetiden.

Overvejelser efter:
Efter vi tog billedet og analyseret billedet, tænkte vi at det meget godt fortalte, at om lidt er der kaffe. Jeg kunne dog ellers godt have tænkt mig at have taget et billedet hvor hun stod og ventet på at det blev hendes tur, da der oftes er kø foran denne kaffemaskine, men desværre var alle eleverne optaget, da dette billede skulle tages, men er ellers rigtig godt tilfreds med resultatet.

                                                               Om lidt er der kaffe :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar